07 Mart 2009

TAYLAND - 2

eya

O gece uykumuzu aldık. Hem de yol yorgunu olmamıza, iklim değişikliğine rağmen. Kolay mı; arkamızda karlı bir Pekin bırakıp sıcak Bangkok'a inmek. Neyse, ertesi sabah dokuzbuçuk gibi Eddy geldi, taksiye atladık. İlk durak Krallık Sarayı. Ben bermudalıyım, sarayın kapısında üzerimi değişeceğim. Saraydan içeriye kolsuz tişört, atlet, göbeği açıkta bırakan giysiler, şort veya bermuda, yırtık pantalon, tayt veya mini etek gibi , bu önemli yere saygısızlık olarak kabul edilen giysilerle girmek yasak. Akşamları giyerim diye getirdiğim yegane bir kot pantalonum vardı, onu giydim. Otuz küsur derecede onunla dolaştım valla. Gerçi sarayın bahçesine hepsi bir örnek gri keten pantalonlu turistler görünce anladık ki, az

bir paraya kapı girişinde şortunuzun, bermudanızın üzerine giyebileceğiniz, sizi ter ve pişik içinde bırakmayacak pantalonlar satın alınabiliyormuş. Aşkolsun Chiang Mai'lı Eddy, neden söylemedin bunu.

Muhteşem bir yapı. Çeşitli tapınaklar, sunaklar ve son derece düzenli ve temiz bir bahçe. Her ulustan yüzlerce turistin içinde, onlarca poz fotoğraf çekerek ilerledik. Tek kare alamadığım mekan, saray kompleksinin içindeki Emerald Buddha tapınağı oldu. Onun dışında mavi gökyüzünün de sağladığı ışıkta güzel pozlar çekmek kısmet oldu.

Hiç yorum yok: